12.kolo muži - Vítězství v derby na penalty

26.10.2014 20:49

FC AJAX BEZMĚROV: TJ LUTOPECNY/MĚRŮTKY  3:2 na penalty (1:2)

branky: Vlastimil COUFALÍK, Martin RYBENSKÝ, Michal VEČERKA

SESTAVA: Michal KUBÍK- Michal VEČERKA, Tomáš ZATLOUKAL, Aleš VEJTASA, Dalibor KYJOVSKÝ- Luděk KARÁSEK, Vít BLEŠA, Dominik BLEŠA, Petr HOLÝ- Vlastimil COUFALÍK, Martin RYBENSKÝ

NÁHRADÍCI: Jaroslav ZBOŘIL, Ondřej VEČERKA, Vlastimil TRÁVNÍČEK

V dnešním zápase jsme měli velké problémy ze sestavou. Chybělo několik hráčů základní sestavy. Na víc si hned po pěti minutách obnovil zranění Dalibor a musel střídat. Nahradil ho Zbořil a odehrál vcelku podařený zápas. Celé derby ovšem postrádalo větší tempo a hrálo se hlavně ve středu pole. Šancí na obou stranách bylo poskrovnu. Hosté se dostali do vedení po našem vlastním gólu ve 20 minutě, Pak se na dlouho fotbal odmlčel. Až závěr poločasu přinesl vyrovnání brankou Coufalíka. Hosté odpověděli gólem v posledních okamžicích poločasu. 

Gól do šatny neprobudil ve druhém poločase ani jeden tým. Pokračovalo se v ospalém tempu bez šancí a nasazení. Deset minut před koncem se podařilo vyrovnat Martinovi (pošťákovi). Hosté  již neměli sílu na změnu skore. 

Následoval penaltový rozstřel. Začali kopat hosté a hned první penaltu Michal chytil. Víťa Bleša proměnil a vedli jsme 1:0. Soupeř srovnal na 1:1, ale Martin Rybenský nás dostal do vedení 2:1. Ve třetí sérii hosté přestřelili. Ovšem i Luďa Karásek  trefil školu. Ve čtvrtém sérii hosté srovnali na 2:2. Dominiku Blešovi penaltu brankář soupeře chytil. Vzápětí šel sám brankář kopat a trefil spojnici tyče a břevna. Pevné nervy pak zachoval Michal Večerka, který rozhodl o našem vítězství.