15.kolo muži- Vysoká prohra na úvod jara

05.04.2015 20:16

ZÁHLINICE: FC AJAX BEZMĚROV 4:0 (1:0)

SESTAVA:

Michael Kubík - Radim Adamov, Jakub Úlehla, Aleš Vejtasa, Dalibor Kyjovský- Luděk Karásek, Dominik Bleša, Vít Bleša, Vlastislav Coufalík- Adam Valovič, Martin Rybenský

náhradníci: Vlastimil Trávníček, Jaroslav Zbořil, Ondřej Večerka

 

V dnešním prvním jarním kole nás čekal soupeř ze středu tabulky. Začátek zápasu byl poznamenán spoustou nepřesností s obou stran. Bylo vidět, že nerozehranost působí na všechny aktéry. Našim hráčům se nedařila kombinace a tak to byli domácí, kteří svou jednoduchou brejkovou hrou dosáhli prvního úspěchu. Po rychle vhozeném autu na vlastní půlce a dlouhé přihrávce na rychlé křídlo se domácí v 18.minutě dostali do vedení 1:0. Hra byla na dále vyrovnaná. Naši útočníci nedokázali udržet míč na soupeřově půlce a tak domácí postupně přebírali otěže utkání. Ovšem těsně před odchodem do kabin po našem rohu trefil Adam Valovič břevno. Škoda, že odražený míč nikdo z našich nedokázal vrátit do sítě. A tak poločas skončil 1:0.

Do druhé půle jsme vstoupili docela dobře. Hrálo se většinou na soupeřově polovině. Ale nevznikla z toho žádná střela na bránu. Ani po rohových kopech nevznikaly žádné šance. Domácí se drželi osvědčené taktiky z první půle a vyráželi k rychlým protiútokům. Po jedmom z nich vyběhl náš brankář mimo šestnáctcku a odkopával míč před útočníkem domácích. Míč, ale místo toho, aby skončil v autě, tak vyletěl  hodně vysoko a  zůstal na hrací ploše. Naše překvapená obrana, pak nedokázala reagovat na dvě rychlé přihrávka a střelu do odkryté branky 2:0. Za dalších pět minut z dalšího rychlého protiútoku se domácí dostali opět až do kuchyně. Náš golman zázračně zachránil, ale ním vyražený míč naše obrana opět nedokázala odklidit do bezpečí, a byl z toho třetí gól. Za toho to stavu se naši trenéři rozhodli postupně vystřídat všechny hráče z lavičky. Nejblíže čestnému úspěchu pak byla právě dvojice střídajících hráčů. Vlasťa Trávníček trefil pěknou střelou břevno a hlavička dorážejícího Ondry Večerky skončila nad brankou.  A tak z dalšího rychlého protiútoku, vedeného opět po pravé straně soupeře, domácí skorovali po čtvrté. I přes výborný výkon Michala Kubíka, který zachránil ještě další tři tutovky soupeře, jsme na úvod jarní části sezony utrpěli vysokou porážku 0:4. 

Příští kolo sehrají naši borci už v sobotu v 15:30 na domácí půdě proti Pravčicím.