4.kolo starší žáci - Druhá prohra na penalty

20.09.2014 16:37

AJAX BEZMĚROV: SOKOL MARTINICE 3:4 PO PENALTÁCH (2:2)

BRANKY: PATRIK HOURA, TOMÁŠ VEČERKA, DAVID OPLUŠTIL

Sestava: Jakub Daněk- Radek Hašpica, Tomáš Večerka- Petra Večerková, Patrik Houra, Tereza Dostálová- Patrik Strážnický, David Opluštil
 
náhradníci: Zdeňka Jordová, Vojtěch Krupař, Marián Novák, Drahomír Pavelka
 
V dnešním zápase nám chyběla polovina základní sestavy a tak jsme museli sáhnout hluboko do zásob mladších žáků. Soupeř měl dosud na svém kontě nulu, ale přesto byl spíše favoritem on. Prvních pět minut se hrálo dost chaoticky uprostřed hřiště a bez šancí. Hned z první plolšance jsme však obdrželi branku po nekolika násobném zaváhání naší obrany i brankáře. Už za tři minuty jsme srovnali, když jsme využili standartní situaci. Střelou z půlky vyslanou Tomášem Večerkou, jsme zaskočili brnkáře, který vyrazil míč před volného Patrika Houru a ten vrátil balon do sítě. Celý zápas pak bylo  na střelci branky vidět, jak mu tato trefa pomohla k vynikajícímu výkonu. Hra pak byla dost vyrovnaná. Až do okamžiku, kdy jsme museli vystřídat unavené opory a soupeř toho okamžitě využil. Pěknou ranou k tyči jsme prohrávali 1:2. Opět jsme mohli vyrovnat po dalekonosné střele kapitána Večerky. Ta však skončila na tyči a dorážku Davida Opluštila, brankáč hostí vyrazil. Doslova v poslední sekundě prvního poločasu po  solu přes půlku hřiště napřáhl opět Tomáš Večerka a nádherně a nechytatelně vyrovnal. 
Do druhého poločasu jsme nastoupili v konsolidovanější sestavě. Hra měla opět vyrovnaný průběh a šancí bylo po málu  na obou stranách. V polovině poločasu stačila nepozornost a nedůslednost naší obrany a hosté se potřetí dostali do vedení. Průběh byl dále vyrovnaný, ale na našich oporách se opět začala projevovat únava. Posledních pět minut jsme nasadili to nejlepší a zkusili hrát na riziko. Po průniku po pravém křídle poslal neúnavný kapitán střílenou přihrávku před branku, kde si naběhl David Opluštil a uklidil míč levačkou do brázdné brány. Okamžitě po golu rozhdodčí odpískal konec zápasu. Penalty pak  musely opět rozhodovat o vítězi zápasu. V první sérii proměnil penaltu Tomáš Večerka. Hosté vyrovnali. V druhé sérii netrefil bránu Radek Hašpica. Hosté proměnili  a vedli 1:2. Ve třetí sérii přestřelil Patrik Houra a hosté opět dali a vedli 1:3. Ve čtvrté sérii musel dát Jakub Daněk, ale hosté opět proměnili a vyhráli tak 2:4. Náš tým tak stále čeká na první vítězství.