9.kolo starší žáci - Těsná porážka v Rymicích

26.10.2014 12:41

Sokol Rymice: FC AJAX BEZMĚROV 1:0 (1:0)

Sestava: Jakub DANĚK- Matěj STRAŠÁK, Tomáš VEČERKA- Petra VEČERKOVÁ, Tereza DOSTÁLOVÁ, Aleš VEJTASA- Kristýna ZACHOVÁ, Martin KUNČAR

Náhradníci: Patrik STRÁŽNICKÝ, David ONDRÁČEK

 
V dnešním utkání nám chybělo šest hráčů, z toho čtyři ze základní sestavy. Proto jsme odjížděli na půdu druhého celku tabulky z malými ambicemi. Do utkání jsme však vstoupili odhodlaně a soupeře jsme nepouštěli do vážnějších šancí. Domácí začali hrát nervózně a jejich tvrdé skluzy byly daleko za hranicí pravidel. I my jsme tentokrát předvedli pár útočných akcí, které mohly skončit gólem. Ve 20 minutě po autovém vhazování a chybě naší obrany jsme obdrželi rozhodující branku. Do konce poločasu jsme mohli vyrovnat. Nepodařilo se. V závěru poločasu jsme ztratili míč na polovině a domácí z dálky trefili břevno. Na štestí se míč odrazil ven. Domácí si pak vytvořili tlak, z kterého vytěžili jen pár rohů. 
Do druhé půlky jsme nastoupili opět v základní sestavě, která odehrála skoro celý zápas. Další tři naši hráčky přípravky, jsme se báli nasadit. Hra domácích se ještě víc přitvrdila a likvidační skluzy pokračovaly bez karetního ohodnocení. Vše vyvrcholilo šlapákem na našeho brankáře, po kterém musel být ošetřován. Kuba je však tvrdý chlap a zápas dochytal ve velkém stylu. Zlikvidoval všechny střely soupeře. Naši hráči a hráčky bojovali až do konce. Škoda jen že střela Kristýny a šance Martina neskončily gólovým vyjádřením. V závěru jsme to byli my, co jsme soupeře zatlačili a vybojovali sérii rohových kopů. Ke kýženému vyrovnání ovšem naše snaha nevedla. I tak musím všechny zúčastněné pochválit za bojovnost a dodržování taktiky. Soupeře jsme přehráli také ve slušnosti. Domácí projevili značnou neúctu k rozhodčímu i k soupeři. Někteří hráči domácích měli být dávno vyloučeni za likvidační fauly nebo další projevy hrubě nesportovního chování.