Dorostenci získali první bod

10.10.2015 18:27

FC AJAX BEZMĚROV: SOKOL ŽERANOVICE 1:1 (1:1) PK 0:3

BRANKA : Martin GERLA

SESTAVA : Daniel SUCHARSKI- Jakub DANĚK, Radek KUNA, Marek  HRABAL, Petr POLÁŠEK( 46. Martin KUNČAR) - Dominik SKÁCEL (75. David OPLUŠTIL), Martin GERLA, Tomáš KŘEHÁČEK- Alex JURINEC(85. Matěj STRAŠÁK), Tomáš ŠVRČINA (70. Martin MÁLEK), Patrik DANĚK

 
V dnešním utkání jsme dokázali konečně podat docela slušný výkon. Soupeř přijel ve značně oslabené sestavě. My jsme sice nebyli kompletní, přesto se nám pomalu stabilizuje sestava. Poprvé jsme také zvolili ofenzívnější rozestavení 4-3-3. Do zápasu jsme také vstoupili docela slušně a udrželi dlouho vyrovnanou hru. Časem však hosté odhalili naši poněkud slabší levou stranu a útočili tak především po své pravé straně. I když jsme se na naše poměry často vyskytovali kolem soupeřovy šestnáctky, tak jsme se nedostali k pořádnému ohrožení soupeřovy branky. Hosté byli přímočarejší a několik zákroků musel předvést Dan v bráně. Ve 30. minutě však nestačil zareagovat po technickém obloučku právě z pravé strany soupeře. Naše naděje na solidní výsledek  se zvýšili ve 42. minutě, když se do vyložené šance probil Tomáš Švrčina a byl faulován. Nařízenou penaltu na dvakrát proměnil kapitán Martin Gerla. 
Do druhého poločasu jsme nastupovali s odhodláním získat první body. Postupně jsme prostřídali čtyři hráče, Hosté neměli koho vystřídat a pomalu jim docházeli síly. I proto jsme si během druhé půle dokázali vytvořit územní převahu. Hosté již vyráželi jen do rychlých protiútoků. Naše převaha vedla jen k několika rohovým kopům. Naši hráči se stále nemohli dostat k většímu ohrožení branky. Střely končili daleko mimo bránu a ani ze standartek se nám nepodařilo skorovat. Vůbec největší šanci měl střídající Martin Kunčar dvě minuty před koncem, kdy překonal brankáře, ale jeho přehození skončilo nad brankou. 
Vybojovali jsme tak první bod a o dalším rozhodovaly penalty. Jako první šli kopat hosté a bezpečně proměnili. První naši penaltu kopal kapitán a trefil pravou tyč. Hosté opět proměnili, naopak David Opluštil trefil břevno. I ve třetí sérii hosté vstřelili branku. Martin Kunčar uzavřel pokutové kopy střelou do břevna. A tak jsme prohráli na penalty 0:3.
Přesto to byl jednoznačně náš nejlepší zápas a důkaz toho, že jdeme správnou cestou.