Mladší žáci - těsná výhra v Lutopecnách

10.10.2015 18:04

TJ LUTOPECNY/MĚRŮTKY: FC AJAX  BEZMĚROV 1:2 (0:2)

BRANKY: Aleš VEJTASA, Patrik STRÁŽNICKÝ

SESTAVA: Terezie ŠIMŮNKOVÁ- Zdenka JORDOVÁ, Tereza DOSTÁLOVÁ- Jakub KOMÁREK, Pavel OPLUŠTIL, Kristýna ZACHOVÁ- Patrik STRÁŽNICKÝ, Aleš VEJTASA

Matěj DOLEŽEL, Filip ONDRÁČEK, Daniel BÖSERLE, Hana BAŠTINCOVÁ

Další derby zápas začal hektickou předehrou. Pět hráčů z přípravky dohrávalo ještě 15 minut před začátkem utkání v Lutopecnách, svůj druhý zápas v Bezměrově. Po rychlém přesunu se všechno stihlo tak tak. V bráně měla premiéru Terezka Šimůnková. Jinak byla sestava optimální. 

Začátek zápasu byl plně v naší režii. Obraná dvojice Zdenka Jordová, Tereza Dostálová všechny náznaky útočných možností domácí, zlikvidovali už v zárodku. Na střední záloze dobře rozdával balony Pavel Opluštil. Takže byly všechny předpoklady k úspěšnému otevření skore.  To se však stalo až v 10 minutě, kdy po střele Zdeny se k odraženému míči dostal Aleš Vejtasa a uklidil míč do sítě. Poté následovali další naše velké šance, které však zůstaly nevyužity. Domácí se postupně začali osmělovat, ale k velkým šancím se přes naši dívčí obranu nedostali. Ve 23. minutě hned po svém příchodu nacentroval míč před bránu Dan  Böserle a jeho přihrávku zužitkoval Patrik Strážnický  ke vstřelení druhého gólu. Bohužel to bylo z naší strany v první půlce všechno.

Do druhé poloviny jsme  vstupovali s přesvědčením navýšení našeho náskoku a klidného dohrání zápasu. Bohužel jsme ale nezopakovali výkon z první poloviny a domácí nám byli daleko vyrovnanějším soupeřem.  Oba týmy měli opět velké problémy s nějakým kloudným zakončením. Naše obrana byla více přetěžována a kupili se chyby, které však domácí nedokázali využít. Až v polovině druhé půlky, po nesmyslé ztráte  míče  a dalekonosné střele domácí snížili na 1.2. Zbytek zápasu byl už jen boj a s fotbalem to nemělo nic společného. Přesto se nám povedlo vítězství udržet. zejména za první poločas byla zasloužená. Udrželi jsme tak na dále druhou příčku v tabulce.