Starší žáci porazili doma Mrlínek

04.10.2015 19:12

FC AJAX BEZMĚROV: TJ MRLÍNEK 4:2 (2:1)

BRANKY: Michal KROUPA, Marek VILÍMEK, Matěj STRAŠÁK, Patrik DANĚK

SESTAVA: Dominik SKÁCEL- Marek VILÍMEK, Patrik HOURA- Radek HAŠPICA, David OPLUŠTIL, Theo FEKAR- Patrik DANĚK, Michal KROUPA

Zdeňka JORDOVÁ, Pavel OPLUŠTIL, Matěj STRAŠÁK, Kristýna ZACHOVÁ

 
V dnešním utkání nás čekal soupeř z horních pater tabulky. Zatím držel druhou příčku s jednou porážkou. Náš tým se chtěl jednoznačně dostat před dnešního soupeře. Sestava byla opět optimální a tak vše mohlo vést k další naší výhře. Zápas to byl ovšem náročný. Do vedení jsme se dostali v 8. minutě utkání po průnikové akci Patrika Daňka. který trefil brankáře a střelu dorazil Michal Kroupa. Hosté ovšem vyrovnali za dvě minuty. Po našem rohovém kopu se dostali do rychlého protiútoku, kdy náš brankář nejprve správně vyběhl ale poté začal nepochopitelně couvat zpět do brány. Hostující útočník ho pak potrestat přesnou střelou k tyči. Bylo srovnáno na 1:1 a pokračovala naše snaha jít do vedení. Trochu jsme prostřídali sestavu a to přineslo určité oživení. Důležitý moment přišel  v 24. minutě, kdy po autu se odraženému míči dostal Marek a tvrdou ranou prostřelil vše co mu stálo v cestě. V dalším průběhu jsme měli mírnou převahu, ale bohužel bez brankového využití. 
Do druhého poločasu jsme chtěli opět vstoupit rozhodujícím náporem. Ovšem byli to hosté, kteří se překvapivě usídlili na naší polovině a vypracovali si několik zajímavých možností jak skorovat. V 15 minutě druhé půle ztratil zbytečně míč kapitán David na půlce hřiště. Následoval rychlý útok, který skončil vyrovnávacím gólem na 2:2. Ihned jsme vystřídali Davida a Radka a na hřiště se dostala Kristýna a Matěj Strašák. A byl to právě Matěj Strašák, který krásnou dorážkou  rozhodl tento zápas v 8 minutě druhé půle. Opět po akci Patrika Daňka dostal Matěj přihrávku před prázdnou branku a tentokrát nezaváhal. Vedli jsme 3:2. Hosté se ovšem nevzdávali a měli obrovskou šanci na srovnání, kterou však zachránil Marek Vilímek. Po dalším vystřídání bylo vidět , že naše lavička má větší kvalitu než hostující. Osm minut před koncem pak své střelecké kvality potvrdil Patrik Daněk, když svou akci konečně zakončil gólem. V dalším průběhu už hosté neměli sílu na další zvrat a tak zápas jsme v poklidu vítězně dohráli.
V tabulce jsme se tak dostali na druhé místo před svého dnešního soupeře.