Starší žáci utrpěli první porážku ve Chvalčově

11.10.2015 17:17

TJ CHVALČOV: FC AJAX BEZMĚROV  3:1 (1:1)

branka: Patrik DANĚK

SESTAVA: Dominik SKÁCEL- Patrik HOURA, Zdenka JORDOVÁ- Radek HAŠPICA, David OPLUŠTIL, Michal KROUPA- Patrik DANĚK, Kristýna ZACHOVÁ 

Matěj STRAŠÁK

Do dnešního klíčového zápasu jsme nastoupili bohužel bez několika hráčů základní sestavy. Někdo byl nemocný, někdo zase upřednostil hrát na černo za jiný klub. Nakonec jsme dali dohromady aspoň devět hráčů. Soupeř nás čekal těžký, jelikož vyhrál loňský okresní přebor a letos byl opět včele, dva body před našim týmem. Začátek nám vyšel, hráli jsme kombinačně po zemi a dostávali jsme se na dostřel soupeřovi branky. Bohužel tam to vše končilo ztrátou míče. Domácí se časem osmělili a dostali se do několika brejkových šancí. V 15. minutě po neodmávaném ofsajdu jsme poprvé inkasovali. Domácí to nakoplo a naši hráči bodužel nebyli schopni změnit styl hry. Stále naráželi na obranou hradbu uprostřed pole, místo aby si pomohli přihrávkou do křídel. Domácí měli naopak hned něoklik šancí jak zvýšit skore. Vše i s nasazením svého zdraví, vyřešil Dominik v bráně. Po jediném průniku a velmi slabé střele do prostřed brány Patrika Daňka, skončil míč čtyři minuty před koncem poločasu, překvapivě v bráně domácích. Do šaten jsme šli tak za vyrovnaného stavu. 
Do druhého poločasu jsme přeskupili sestavu a snažili se posílit zálohu. Naše mírná převaha v poli byla ale opět k ničemu. K zakončení se dostali jen slabými střelami David a Patrik Houra. Z rohových kopů jsme nevytvořili vůbec nic. Domácí se k naší bráně dostávali sporadicky. Výborné utkání zahrála Zdenka. Ta nepustila útočníky domácích k ničemu. Zápas jsme chtěli rozhodnout ve svůj prospěch. Ale někteří naši hráči si již říkali o vystřídání. Přitom jsme měli nastřídání jen jednoho hráče. 13 minut před koncem jsme stáhli ze hry Davida a pár sekund na to jsme v útoku ztratili míč. Domácí  rychle prošli přes několik našich hráčů, kteří nebyli důrazní, až ke střele a důležitému gólu. Prohrávali jsme 1:2  a  tak jsme všechny síly vrhli do útoku. Bohužel jsme si i přesto nevytvořili žádnou pořádnou střeleckou šanci. Dvě minuty před koncem, pak domácí pouze odkopli míč na naši polovinu. Samotný Patrik Houra místo rozehrávky, odkopl míč do středu hřiště, kde míč zachytili domácí a řítili se na naši nezkonsolidovanou obranu. Patrik pak zabránil gólu jen faulem , znamenající pokutový kop. Domácí hráč s přehledem penaltu proměnil. Na nějaký zázrak již nebyl čas.
V boji o první příčku jsme tedy prohráli. V dalších zápasech však budeme muset předvést kvalitnější výkon, abychom aspoň udrželi druhou příčku.